Nytt flugmönster, SHF - Shimmer Fringe Herring

När jag binder dom flesta av mina fisk-imitationer för havsöring så vill jag ha material som är mjuka och ger mer liv i flugan. Så även när jag binder räkor. Personligen så tycker jag tex att just tunnare fibrer ger just mer liv än tjockare. Man får fortfarande en trevlig transparens i flugan. Jag ser att det är många som binder mindre fiskimitationer med styvare material som tex Ripple Ice Fiber, som jag tycker är ett bra material. Men som lämpar sig bättre till större fiskimitationer för tex gädda. Ett material som Shimmer Fringe som jag bundit dessa sillar med är enligt mig otroligt mycket mer levande. Men testa er fram! Finns en Step By Step-video längst ner.

Material
Krok: Gamakatsu F314 storlek 2
Bindtråd: Textreme 6/0 White
Vinge/Kropp: Ice Dub Shimmer Fringe - Minnow Mix Pearl / Peacock Green / Peacock Eye
Huvud: Epoxy Eyes Pearl 5,5mm - Deer Creek UV